User: Henning Høst, Denmark

See Original Danish Translation
“In 2013 I bought a TTS-160 as one of the first in Denmark. Since then I have taken it to many Starparties and public outreach events together with Roskilde University. The mount is extremely well suited to bring to these kinds of events.

I have done some astrophotography with the mount and got some fairly good results. The mount is a high-quality tool and certainly not the limiting factor for my astrophotography results. I am convinced the TTS-160 mount with rOTAtor can match most of the expensive German Equatorial Mounts. When balanced I have successfully loaded the mount with 25 kg even for astrophotography. I prefer 300 secs subs when I image with my Takahashi TOA-130 and the mount guides these subs perfectly”

Henning.

Henning Høst, Gadstrup, Danmark

Join the User Group for reports like this!

“Jeg købte i 2013 en TTS-160 som en af de første i Danmark . Den har fulgt mig lige siden til utallige astrotræf og til events i forbindelse med Forskningens døgn sammen med Roskilde Universitets Center. Monteringen er fantastisk velegnet til at medbringe til sådanne events.

Jeg har taget nogle nogenlunde gode astrofotos med den. Det er i hvert fald ikke monteringen, der sætter grænsen for mine resultater. Den er et stykke kvalitets værktøj uden sammenligning. Jeg er af den overbevisning, at der skal en meget dyrere montering til for at matche en TTS-160 med Teleskop rOTAtor. Den løber nemt med 25 kg på ryggen til astrofoto, når den er i balance. Min Takahashi TOA-130 giver, med mit kamera, de bedste billeder ved subs på 300 sekunder. De 300 sekunder klarer en TTS-160 uden problemer med guider.”

Henning.

The Andromeda Galaxy

Takahashi TOA-130 f/5.8,  Qcam8, 2.5 hours
by: Henning Høst

The Whirlpool Galaxy (Messier 51)

Takahashi TOA-130 f/5.8, Qcam8, 2 hours
by: Henning Høst